17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής

17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής

http://www.esrahellas.gr/templates/esra/images/logo.gif

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Φίλοι,

Με χαρά σας καλούμε στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 – 16 Οκτωβρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, στο κέντρο του κόσμου, τον ομφαλό της γης, πάντα με την υπόσχεση ενός ποιοτικού επιστημονικού και κοινωνικού τριημέρου. Η επιλογή του τόπου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, με νέες ιδέες, ήθη και αρχές σε μια χώρα που διαρκώς δυσφημίζεται, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου σας διαβεβαιώνει ότι θα καλύψει τις επιστημονικές σας αναζητήσεις, θα σφυρηλατήσει κοινωνικούς και συναδελφικούς δεσμούς, θα προσφέρει δυνατότητες σε νέους επαγγελματίες υγείας.

Πολλοί θα αναρωτηθούν: “Γιατί άλλο ένα Συνέδριο»; Γιατί το ετήσιο αυτό επιστημονικό γεγονός, που διοργανώνει η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α με την συνεργασία της ESRA HELLAS και της Α’ Αναισθησιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι η συνάντηση της θεωρίας με την πράξη, η συνάντηση επιστημόνων για συζήτηση και λύση των καθημερινών τους προβλημάτων και φέτος, για άλλη μια φορά, η συνάντηση των παλαιότερων με τους νέους, που θέλουν να υπηρετήσουν το ευαίσθητο πεδίο αντιμετώπισης του πόνου και εφαρμογής της παρηγορικής φροντίδας, αλλά και να εξασκηθούν στις σύγχρονες τεχνικές Περιοχικής Αναισθησίας –  Αναλγησίας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε με το ίδιο πνεύμα ανανέωσης και στην προσπάθεια αυτή.

Με το συνέδριο αυτό συνεχίζουμε, όλοι μαζί, την παράδοση μιας ετήσιας συνάντησης, που συνδυάζει την σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση, την πρακτική άσκηση, την κατάθεση κλινικών προβληματισμών, την ανταλλαγή απόψεων, την επικοινωνία με διακεκριμένους ξένους επιστήμονες, την ανακοίνωση του έργου των Ελλήνων επιστημόνων και την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών.

Καινοτομίες του συνεδρίου αποτελούν το Βήμα Νέων Ομιλητών και η Δωρεάν Συμμετοχή αριθμού ειδικευομένων, καθώς και η συλλογική διοργάνωση των κλινικών φροντιστηρίων.

Ανάμεσα σε αυτά αναφέρονται το Κλινικό Φροντιστήριο Διαχείρισης Υγρών κατά τη διάρκεια εφαρμογής Προγραμμάτων ERAS (Enhanced Recovery after Surgery), με ταυτόχρονη προσομoίωση, παρουσίαση σεναρίων σε διάφορα είδη χειρουργικών επεμβάσεων & televoting, καθώς και τοΕφαρμοσμένο Κλινικό Φροντιστήριο (Hands – On Clinical Workshop), που επικεντρώνεται στην επίδειξη νευρικών αποκλεισμών κορμού και κοιλιακού τοιχώματος, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων εκπαιδευτών αλλά και ενός εκ των επίσημων προσκεκλημένων, του Dr Brian Kinirons από την Ιρλανδία.

Η επιτυχία του συνεδρίου κ των επιμέρους εκδηλώσεων αυτού θα είναι απάντηση στους καιρούς, που μας προδιαθέτουν σε απογοήτευση και απαξίωση.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους με την σιγουριά ότι θα συμβάλετε στην επιτυχία του συνεδρίου και θα το αναδείξετε σε ένα ουσιαστικά δικό σας συνέδριο.

Για πληροφορίες σχετικές με το Συνέδριο επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα αυτού http://regionalpainpalliativecongress2016.gr/site/

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το ΔΣ της ESRA Hellas