1η Ημερίδα Ενημέρωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών

Αγαπητοί συνάδελφοι:

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην 1η Ημερίδα Ενημέρωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, από τις 09:30 έως τις 15:30, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η ημερίδα έχει δωρεάν συμμετοχή και 5 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Η Ημερίδα εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, που υλοποιείται από τις ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE, IOWA, τη Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και την Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ. Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή και των 12 Πανεπιστημιακών Παιδιατρικών Κλινικών της Ελλάδας και στόχο έχει τη δημιουργία του 1ου Εθνικού Δικτύου Ιατρών  εξειδικευμένων στη Διαχείριση των Κακοποιημένων Παιδιών.

Στην Αλεξανδρούπολη η Ημερίδα πραγματοποιείται με την συνεργασία της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Παρακαλούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά σας, ώστε να ανακοινωθεί η πρωτοβουλία και το πρόγραμμα και να διευκολυνθεί η συμμετοχή επαγγελματιών υγείας όλων των ειδικοτήτων, καθώς το φαινόμενο της παιδικής σωματικής κακοποίησης μας αφορά όλους.

Σημειώνουμε πως όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κ. Δημήτρη Αρβανίτη της εταιρείας διοργάνωσης της ημερίδας Everest Travel & Congresses στο ακόλουθο τηλέφωνο και/ή email για να δηλώσουν συμμετοχή : Τηλ.: 210-3249242, E-mail: conference@everesttravel.gr

Τέλος, για την πληρέστερη ενημέρωση όλων, επισυνάπτεται υλικό με αναλυτικές πληροφορίες για την Ημερίδα (αφίσα και πρόγραμμα ημερίδας)

 

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Χατζημιχαήλ

Καθηγητής Παιδιατρικής ΔΠΘ

poster

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (1)

1η Ημερίδα Ενημέρωσης Γιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών | Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 | Αλεξανδρούπολη

Απομένουν 5 ημέρες για την έναρξη της Ημερίδας

Απομένουν μόνο 5 ημέρες για την έναρξη της 1ης Ημερίδας Ενημέρωσης Ιατρών η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου με δωρεάν συμμετοχή και 5 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Εθνικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά
Κακοποιημένων Παιδιών

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Έβρου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Β’ Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού» υλοποιούν την 1η Ημερίδα Ενημέρωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών στην Αλεξανδρούπολη. Η συγκεκριμένη Ημερίδα πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ και τη συμμετοχή των έγκριτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων YALE & IOWA, στο πλαίσιο του 1ου Εθνικού Προγράμματος Επιμόρφωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, από τις 09:30 έως τις 15:30, με δωρεάν συμμετοχή και 5 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα Ημερίδας Ενημέρωσης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

09:30-09:50  Χαιρετισμός – Αθανάσιος Χατζημιχαήλ, Αφροδίτη Στάθη
09:50-10:05  Ενδοοικογενειακή βία – Αφροδίτη Στάθη
10:05-10:35  Ορισμός, παράγοντες κινδύνου, επιδημιολογία παραμέλησης και κακοποίησης παιδιών – Αλεξάνδρα Σολδάτου
10:35-11:05  Γενική διαγνωστική προσέγγιση – Σταύρος Θωμαΐδης
11:05-11:30  Διάλειμμα καφέ
11:30-12:30  Βίαιος τραυματισμός κεφαλής – Αλεξάνδρα Σολδάτου
12:30-13:00  Κακώσεις δέρματος και μώλωπες – Ελπιδοφόρος Μανταδάκης
13:00-13:30  Κατάγματα – Μπίλιω Παούρη
13:30-14:00  Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα
14:00-14:30  Εγκαύματα και σπλαχνικό τραύμα – Ελπιδοφόρος Μανταδάκης
14:30-14:45  Νομική διάσταση του φαινομένου – Ηλέκτρα Κουτσούκου
14:45-15:00  Πρωτόκολλο διαχείρισης – Αλεξάνδρα Σολδάτου
15:00-15:15  Παρουσίαση περιστατικού – Μπίλιω Παούρη
15:15-15:30  Κλείσιμο ημερίδας – Αφροδίτη Στάθη

Συμμετοχή στην Ημερίδα

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε ιατρούς ειδικοτήτων συναφών με το θέμα.

Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, απαιτείται προεγγραφή το αργότερο μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2016.

Για δηλώσεις συμμετοχών, επικοινωνήστε με τη γραμματεία της Ημερίδας, Everest Travel & Congresses, (email: conference@everesttravel.gr, τηλ. 210 – 3249242, εσωτ. 2223).

Ομιλητές

Σταύρος Θωμαΐδης, MD, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Ηλέκτρα Κουτσούκου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη σε θέματα προστασίας δικαιωμάτων παιδιού. Επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ελπιδοφόρος Μανταδάκης, MD, PhD, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Αιματολογίας / Ογκολογίας Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Μπίλιω Παούρη, MD, Παιδίατρος, Πανεπιστημιακή Υπότροφος Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο  Παίδων “Π.& Α. Κυριακού»

Αλεξάνδρα Σολδάτου, MD, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Β’ παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Εταίρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Μέλος της Ray Helfer Society

Αφροδίτη Στάθη, Διοικητική Διευθύντρια της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ, Ψυχολόγος με εξειδίκευση στον επιστημονικό τομέα της Οργανωσιακής και Κοινωνικής Ψυχολογίας (κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το London School of Economics & Political Sciences)

Αθανάσιος Χατζημιχαήλ MD, PhD, Καθηγητής Παιδιατρικής Δ.Π.Θ., Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Μοριοδότηση Ημερίδας

Για την παρακολούθηση της Ημερίδας, χορηγούνται 5 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Φορείς Διοργάνωσης

Λίγα λόγια για το ΕΛΙΖΑ

Το ΕΛΙΖΑ είναι από τις ελάχιστες εξειδικευμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα που ασχολούνται με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση, και η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Το ΕΛΙΖΑ δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή και στηρίζεται στη γενναιοδωρία της κοινωνίας με χρηματοδότηση από ιδιώτες, εταιρείες, οργανισμούς και ιδρύματα καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που οργανώνει.

Χορηγοί / Υποστηρικτές

Στοιχεία επικοινωνίας

Διοργάνωση / Γραμματεία
Everest Travel & Congresses
Λυκούργου 14-16, 10552 Αθήνα
Τηλ.: 2103249242, εσωτ. 2234
Fax: 2103242395
Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δημήτρης Αρβανίτης darvanitis@everesttravel.gr
Copyright © 2016 Everest Travel and Congresses, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in at our website: www.everesttravel.gr

Everest Travel and Congresses

Likourgou 14-16, str.

Athens, ATH 10552

Greece