Φάρος Πνευμονολογίας 2020 – 2ο διεπιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Διαταραχές ύπνου: Από την έρευνα στην καθημερινή κλινική πράξη και τη δημόσια υγεία»

ΦΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες του Συνεδρίου «Φάρος Πνευμονολογίας 2020» και του 2ου διεπιστημονικού συμποσίου με θέμα «Διαταραχές ύπνου: Από την έρευνα στην καθημερινή κλινική πράξη και τη δημόσια υγεία»-1ου ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΥ FORUM «Ιατρικής του Ύπνου» που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 9-11 Οκτωβρίου 2020, διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία, στο ξενοδοχείο Astir Egnatia, με δωρεάν συμμετοχή.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Πνευμονολογική Κλινική και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. καθώς και τη Δημοκρίτεια Ιατρική Εταιρεία, με προσκεκλημένους ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής και Επιστημών Υγείας.

Ο κόσμος της Ιατρικής αλλάζει με γρηγορότερο ρυθμό από ποτέ άλλοτε ενώ η φετινή χρονιά έχει και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πανδημίας από τη νόσο COVID-19. Για το λόγο αυτό, ο θεράπων ιατρός αντιμετωπίζει συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις και πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί ό,τι θεωρείται σήμερα πιο σημαντικό και απαραίτητο στο πεδίο της Κλινικής Πνευμονολογίας και της Ιατρικής του Ύπνου, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα των σχετικών νοσημάτων.

Ελπίζουμε αυτό το Συνέδριο να εμπλουτίσει τις γνώσεις μας και να ανοίξει νέους δρόμους στην καθημερινή κλινική πρακτική, αποτελώντας παράλληλα το εφαλτήριο για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της Πνευμονολογικής Κλινικής του Δ.Π.Θ. στην εκπαίδευση και την έρευνα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Πασχάλης Στειρόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Δ.Π.Θ.

Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

1601629091503blob (1)

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (1)